Δρ. Linda Bauld: «Ο πραγματικός κίνδυνος είναι η εξίσωση του ηλεκτρονικού τσιγάρου με το συμβατικό»

linda-bauld

Όλο και περισσότεροι επιστήμονες με γνώση του αντικειμένου τίθενται πλέον ξεκάθαρα υπέρ της χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου, ως μέσου διακοπής του καπνίσματος, αναδεικνύοντας τα ισχυρά πλεονεκτήματά του σε σχέση με το κάπνισμα.

Η καθηγήτρια του Ιδρύματος Έρευνας για τον Καρκίνο του Ηνωμένου Βασιλείου, Linda Bauld, σε πρόσφατη συνέντευξή της κατά τη διάρκεια συνεδρίου για τον καρκίνο, ξεκαθάρισε ότι παρά το μεγάλο φόβο που υπάρχει, όλα τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι κατά πολύ λιγότερο βλαβερά από τα συμβατικά.

«Θα πρέπει να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, αντί να τα εξισώνουμε με το κάπνισμα. Οι νομοθεσίες που επιβάλλουν την απαγόρευση της χρήσης των ηλεκτρονικών τσιγάρων σε δημόσιους χώρους, όπως γίνεται στην Ουαλία, είναι επικίνδυνες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η γνωστή καθηγήτρια τόνισε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η έρευνα για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα προκειμένου να διαπιστωθούν οι μακροχρόνιες συνέπειες της χρήσης τους, αλλά και η ενδεχόμενη επιρροή που έχουν στους ανήλικους.

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

Αυτή η εισαγωγή δημοσιεύθηκε στις Νέα. Bookmark the permalink.
Admin
admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *